Suverænt stævne for Tina Lund

20-05-2024 12:06

I går, søndag, blev sidste klasse afviklet til det internationale springstævne med Longines Nations Cup på Stutteri Ask. Flere danskere har leveret toppræstationer, og særligt Tina Lund har haft et særdeles godt stævne

Copyright Ridehesten.com
Tina Lund har haft et usædvanligt godt stævne på Stutteri Ask i den forgangne uge. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

I sidste uge løb det internationale springstævne med Longines Nations Cup af stablen på Stutteri Ask ved Martofte på Fyn. Her var mange danske ekvipager til start, og flere af dem leverede toppræstationer. Blandt andet blev Danmark nummer tre i Nations Cup holdkonkurrencen om fredagen, og Søren Møller Rohde og Caroline Rehoff Pedersen blev placeret som henholdsvis nummer to og tre i søndagens CSIO3* Big Tour finale i 155cm. 

En anden dansk rytter, der har haft et helt suverænt stævne, er Tina Lund. Onsdag vandt hun nemlig CSI1* Big Tour, hvor forhindringerne var 135cm med hesten Gotcha e. Full Monty/ Corland. Parret sikrede sig førstepladsen i en hurtig og fejlfri runde. Allerede torsdag, formåede Tina Lund at gøre det igen, da hun vandt CSIO3* Medium Tour 140cm, denne gang på hesten Ionesco Sitte e. Hunters Scendro/ Argentinus. Parret leverede ligeledes en fejlfri runde, hvor ingen af de andre ekvipager formåede at følge med tiden. Hermed havde Tina Lund sikret sig sin anden sejr på bare to dage. 

Copyright Ridehesten.com
Tina Lund, her i sadlen på Gotcha. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

Da fredagens CSIO3* Medium Tour, der gik i 140cm, blev skudt i gang formåede Tina Lund og Ionesco Sitte endnu en gang at ride en fejlfri runde. Dog var det ikke helt hurtigt nok til en topplacering denne gang, men ekvipagen formåede alligevel at blive placeret som nummer otte i et stærkt felt. Lørdag var Tina Lund igen til start, denne gang på hesten Londons de Muze e. London/ Conthargos. Her red ekvipagen ind i CSIO3* Big Tour, hvor forhindringernes højde lød på hele 150cm. Her sikrede parret sig en flot, fejlfri runde, der resulterede i en placering som nummer fire. 

Søndag, og dermed stævnets sidste dag, var Tina Lund igen at finde i toppen af placeringerne. Med hesten Gotcha e. Full Monty/ Corland blev hun nemlig placeret som nummer to i CSI1* Big Tour Grand Prix, der gik i 140cm. Efterfølgende var det tid til CSIO3* Medium Tour Grand Prix, hvor forhindringerne denne gang var sat op til 145cm. Her formåede Tina Lund og Nine One One d Hulsterlo e. Echo van T Spieveld/ Larino at levere en flot, fejlfri runde, som sikrede parret en tredjeplads, og Tina Lund kunne dermed runde et usædvanligt godt stævne af med endnu en topplacering. 

Copyright Ridehesten.com
Tina Lund og Nine One One d'Hulsterlo. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

Se Tina Lund og Nine One One d Hulsterlos tur i søndagens CSIO3* Medium Tour Grand Prix i opslaget herunder:

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner