Svensk dominans til Baltic Cup

04-12-2022 20:04

Kristine Bjørg Frank Bojsen

Finalen i Baltic Cup Trolle Trophy, blev afholdt i forbindelse med dette års Christmas show. Søndagen bød på de afgørende runder i Grand Prix, og Small Tour Sponsor Cup finale, for både kategori I, II og III

Copyright Ridehesten.com
Kamille Sofia Allerslev Hek og My Diamond. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I løbet af året har unge ryttere fra skandinaviske og baltiske lande, redet ved fire kvalifikationsstævner i Danmark og Norge. Her har de samlet point ind, og i dag skulle de sidste point fordeles til finalestævnet på Vilhelmsborg. 
Det var tydeligt, at de svenske ryttere var i topform da de endte med fem ud af ni mulige placeringer i den samlede Trolle Trophy turnering. 

Vinder af dagens første Grand Prix klasse, og vinder af den samlede turnering for kategori III, var svenske Signe Ekengren og Blaengwen Kato Star. Nummer to i både turneringen og dagens klasse, var endnu en svensker, Caroline Ankarcrona og Hot'n Tot. Svenske rytter Noomi Skobe Rosen endte som samlet treer i Baltic Cup Trophy turneringen. På en flot fjerdeplads i den samlede stilling, og som nummer tre i Grand Prix klassen, var danske Palma Sophie Gry Jansson-Christensen og Nutbourne Paper Moon

Kategori II turneringen blev vundet af svenske Nellie Fredin, der red sig til en andenplads i dagens Grand Prix med ponyen Sienna Dusky Sky. Svenske Mathilda Hansson endte på en samlet andenplads i den samlede turnering og vinder af Grand Prix klassen, med ponyen Unsphinx D'Hurl 'Vent. Danske Palma Sophie Gry Jansson-Christensen red sig til en flot tredjeplads, i både turneringen og ved dagens klasse. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk vinder for kategori I ponyer
Det var dygtige ryttere fra Sverige, Finland og Holland, der indtog top fem i Grand Prix for kategori I, men alligevel endte den samlede sejr med at gå til en dansker. 
Laura Sargent endte med to ærgerlige bomme i Grand Prix klassen, men var alligevel den rytter med den højeste samlede score, og kunne derfor stille sig på toppen af podiet, da vinderen af Baltic Cup Trophy skulle fejres. 
Hollandske Bethany Vos blev placeret som nummer to i den turneringen, og danske Olivia Hundborg Dresler som nummer tre. 
Dog var det finske Rachel Törnblom og Helga TH.O der var hurtigst i omspringningen, og de vandt dagens Grand Prix klasse.

Small Tour Sponsor Cup
Udover de svære Grand Prix klasser, blev der også afviklet finale i Small Tour Sponsor Cup. Sponsor Cup er også pointgivende til det samlede Baltic Cup resultat, dog er der ikke muligt, at opsamle ligeså mange point som i Grand Prix-klasserne. 
Her vandt hollandske Mienie Vos med ponyen Mieke kategori II klassen, danske Kamille Sofia Allerslev Hek og My Diamond blev nummer to, og Selma Hundborg Dresler og WR Marbles blev placeret som nummer tre. 
Svenske Hannah Blomberg og Altaskin Chocolate vandt for kategori III og norske Emilie Øia Helgesen og Eye Of Tiger vandt for kategori I.

Find resultaterne fra stævnet HER

Find flere informationer om Baltic Cup HER

Ridehestens fotograf har været til stede hele dagen. Billederne vil være online hurtigst muligt.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen