Træningsmål og nytårsforsæt

05-02-2017 07:36

Rasmus Bagger giver dig sine bedste tips til, hvordan du laver et nytårsforsæt og holder det! Han har faktisk en overraskende forklaring på, hvorfor det er så svært for os, at holde et nytårsforsæt

Copyright Ridehesten.com
Rasmus Bagger

Nytår er lig med nytårsforsæt for det nye år. Vi sætter os mål, og ofte handler det om et ømt punkt, der gnaver i skyldfølelsen. Du kender det sikkert, og du har formentlig allerede nu lagt flere af dine nytårsforsæt bag dig igen, fordi det bliver for svært i længden. Men hvordan er det nu lige med mål og nytårsforsæt.

Hvilke kriterier skal et mål opfylde?
Når du skal sætte dig et mål, skal du grave efter motivationen, lyder det fra Rasmus Bagger. Målet skal indeholde smerte og glæde, forstået på den måde, at det mål, som du sætter dig, skal ændre noget for dig. Et eksempel kan være; hvis du ikke ændrer måden du rider på, så vil det koste dig smerte. Smerten består i at blive ved din nuværende situation(prisen) og glæden ved at forandre dig og nå dit mål(præmien). Det er ifølge Rasmus Bagger opskriften på at sætte og nå et mål.

Kan alle nå deres mål?
Nej, alle kan ikke nå deres mål. Men hvorfor kommer nok bag på de fleste. Ofte demotiverer vi os selv, vi sætter simpelthen ikke høje nok mål. Der er ikke nok smerte i målene, fortæller Rasmus Bagger. Ofte er det janteloven der tager sit tag i os og fortæller, at du ikke skal tro for meget om dig selv, men det gælder altså ikke, når du skal sætte dig mål. Det at være normal, er ikke godt, hvis du gerne vil være god, så skal du være bedre, så derfor lav en målsætning, der skræmmer dig lidt, på den måde strækker du dig mere.

Lyst til at vide mere? Ridehesten har snakket med Rasmus Bagger, der i denne måneds udgave af magasinet Ridehesten, giver en række gode råd, når du skal sætte mål for det nye år.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen