Udfordrende baner til Riders Cup

04-02-2024 20:34

Den sidste stævnedag til Riders Cup er slut, og er sæsonens første Baltic Cup-stævne rundet af. I dag blev der blandt andet afviklet Grand Prix-klasser for ponyer, children og junior/U25, der bød på udfordrende baner

Copyright Ridehesten.com
Emma Ponsaing og La Chance de Jade. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter tre travle stævnedage kan Herlufmagle nu runde af, efter at det første Baltic Cup-stævne på sæsonen har fundet sted. I dag var flere ryttere til start i de udfordrende Grand Prix-klasser, hvor der var flotte pokaler på spil. 

I går fortalte medarrangør af stævnet, Dorthe Ketterle, at der er tale om udfordrende baner til stævnet, hvilket blandt andet kom til udtryk i Grand Prix-klassen for children, hvor kun to ryttere klarede sig fejlfrit igennem hovedrunden.

Her blev det atter til en sejr for Holger Haastrup Kristensen og Quibus Secondo J e. Quidam de Revel/ Come On, der også i går sejrede i big tour-children-klassen. Trods fire fejl i omspringningen, lykkedes det alligevel Holger og Quibus at ride sig til en sejr, idet de havde den suverænt hurtigste omspringningstid. 

Copyright Ridehesten.com
Holger Haastrup Kristensen og Quibus Secondo J. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

Ind på andenpladsen kom Palma Sophie Gry Jansson-Christensen og Lyndon e. Numero Uno/ Silvio I, der havde otte fejl i omspringningen, men som havde et fejlfrit og hurtigt ridt i hovedrunden. Palma havde også et flot ridt på kategori 1-ponyen Parc Icon i fredags, som hun sejrede med i big tour-klassen. 

Afgjort af decimaler
Hos junior/U25-rytterne blev det også til flere gengagere på sejrsskamlen. Emma Ponsaing og  La Chance de Jade (C Cest Lord) e. Lord if de Chalusse/ Corlando sejrede i dag i klassen, der havde en forhindringshøjde på 135 cm. Parret klarede sig fejlfrit igennem både hovedrunden og omspringningen, og her gjaldt det decimaler i omspringningstiden.

Med en tid blot 0,19 sekunder langsommere end Emma red Rosemarie Heering og Ambition Gold e. Arpeggio/ Carry Gold sig ind på andenpladsen i klassen. Rosemarie red sig i går til en sejr i big tour-klassen, men i dag blev en hurtig tid i omspringningen altså afgørende. Placeret som nr. 3 blev Hanna-Sofie Dahle og Clemens e. Cicero Z. 

Copyright Ridehesten.com
Rosemarie Heering og Ambition Gold. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I Grand Prix-klassen for 3'er ponyer blev det igen de svenske ryttere, der var øverst på sejrsskamlen. Her adskilte blot 0,01 sekund de to svenske ryttere på første- og andenpladsen, hvor Alice Nilsson og Hot'n Tot III sejrede, mens Astrid Kaczynski og Lavally Sam III blev nr. 2. På tredjepladsen lykkedes det en dansk rytter at tage placering, nemlig Emily Lee Vestergaard og Sting's Yaris e. Kulltorps Yrrol/ Bona-Fide. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hos kategori 1-ponyerne blev det til endnu en placering for Palma Sophie Gry Jansson-Christensen, der sejrede med et hurtigt og fejlfrit ridt på Parc Icon. Parret lagde afstand til feltets øvrige ryttere, idet de var hele 7,33 sekunder hurtigere end andenpladsen.

Andenpladsen gik til Malou Vestergaard og Jægersborgs Mr. Darcy e. Steendieks Darco/ Tai Taninco, der også klarede sig fejlfrit igennem både hovedrunden og omspringningen.

Copyright Ridehesten.com
Malou Vestergaard og Jægersborgs Mr. Darcy. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

Et stævne med fokus på sammenhold
Dorthe Ketterle understreger, at det har været en weekend med godt humør og sammenhold blandt rytterne, der i går sluttede dagen af med en runde fodbold på ridebanen. I den forbindelse tilføjer hun, at det er vigtigt at holde den slags sammenhold ved lige til stævnerne: 

– Det er virkelig synd, at vi ikke passer mere på vores ridesport. 

Dorthe fortæller også, at alle rytterne har modtaget en Riders Cup-sweatshirt i en turkis, som de kan kende hinanden på til de kommende stævner rundt i landet. 

Stævnets resultater.

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen