Udtagelse til UVM på Vilhelmsborg

28-03-2023 09:23

Annika Knudsen Lorentsen

Der bliver to dages udtagelseskonkurrencer forud for sammensætningen af holdet til UVM for 5-, 6- og 7-års heste i dressur i Ermelo. Begge udtagelser finder sted på Vilhelmsborg

Copyright Ridehesten.com
Lyngbjergs St. Paris og Victoria E. Vallentin ved UVM i Ermelo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblod har haft stor succes ved verdensmesterskaberne for unge dressurheste, UVM de senere år. For at sikre den helt optimale udvælgelse, har dommerne set hestene ved to udtagelser. Udvalget og dommerne har evalueret fremgangsmåden for udtagelserne, med henblik på evt. kun at se hestene én gang. Efter evaluering fandt udvalg og dommere ikke anledning til at ændre på gældende praksis, da det er optimalt for dommerne at se hestene flere gange, da formålet er, at få udvalgt de mest egnede til deltagelse. 

Udvalget vil bestræbe sig på, at få en Teknisk Delegeret til at opholde sig på opvarmningen under udtagelserne, som finder sted på Vilhelmsborg.

Bedømmelse og udtagelse foretages af dommer Gunilla Nyman, Birte Lyder Nielsen og berider Jens Holm Kristensen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi er opmærksom, så hvis der ved udtagelsen deltager en rytter/hest/ekvipage, som en af dommerne har relation til, træder dommeren væk, når den pågældende bedømmes og ved endelig evaluering, lyder det fra udvalget.

UVM i Ermelo i august
UVM – dressur afvikles i Ermelo, Holland fra den 3. - 6. august for 5-, 6- og 7-års heste, der er registreret i Dansk Varmblod og Trakehnerforbundet i Danmark. Verdensmesterskaberne afvikles i samarbejde mellem FEI, det internationale rideforbund og WBFSH en paraplyorganisation for ridehesteavlsforbund. Og det er kun de avlsforbund, som er medlem af WBFSH, der kan sende heste til UVM. 

Læs mere om udtagelseskriterier, tilmelding med mere.

/Dansk Varmblod 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald