Velsignet af stærke hingsteholdere

11-03-2023 16:44
Avl

Mens de 3-årige dressurhingste i dag har haft hviledag, har springhingstene haft første løsspringningsdag. I morgen er alle de unge hingste i aktion – inden frasortering og dernæst præmiering

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblods kåringskommissioner er enige om, at det har været en rigtig god oplevelse at at have hestene under rytter på kåringens første dag fremfor – som tidligere – søndag aften. De har gennemgående oplevet, at hingstene har været veloplagte – måske fordi de kommer direkte fra deres vante management med foldtid mv., fremfor at skulle rides efter fem dage i hallerne. 

De hingste, hvis ejere ikke valgte den frivillige 1-dags test onsdag, og som bliver kåret i morgen, har igen chancen for at aflægge 1-dags test og dermed fuldgyldig bedækningstilladelse ved Dansk Varmblods efterkåring den 13. april på Vilhelmsborg.

Copyright Ridehesten.com
Fra venstre fra avlsledelsen i dressur Bjarne Nielsen og Johnny Sørensen, avlskonsulent Karina Christiansen og fra avlsledelsen i springning Johnny Hansen og Signe Wiese. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Mens hingstene første kunne vises under rytter, blev de alle på kåringens anden dag vist på fast bund, og på tredjedagen blev alle – spring- som dressurbetonede – vist i longe. Det betyder, at begge kåringskommissioner allerede inden weekenden har dannet sig et grundlæggende billede af hver enkelt hingst.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Springhingstene er blevet løssprunget i dag og skal løsspringes igen i morgen. Mens dressurhingstene har haft fridag i dag lørdag, så starter de dagen søndag morgen med at blive vist løse i Boxen, hvilket er den sidste besigtigelse, inden kåringskommissionen søndag eftermiddag selekterer i hingstene og offentliggør, hvilke opnår godkendelse – og hvilke bliver præmiehingste.

Copyright Ridehesten.com
Talsmand for avlsledelsen i dressur Johnny Sørensen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Johnny Søren, der er talsmand for avlsledelsen i dressur, fortalte på dagens pressemøde:

Vi er velsignet af store hingsteholdere i Danmark, som køber rigtigt ind fra øverste hylde i Europa hver år, hvilket er med til at berige vores kollektion af 3-års hingste, og derfor har vi også præmiehingste fra de store tyske avlsforbund hvert år. Det er med til at give en variation i blodlinjerne. I år er det dog kendetegnende, at de danskavlede hingste er med i den absolutte top – og det er meget glædeligt. Det ser også ud til, at vi er på vej til at få etableret nogle danske hingstelinjer, og det er meget motiverende at arbejde mig.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner