Viegård Stutteri på tvangsauktion

04-04-2024 18:45

Det er næppe gået nogens næse forbi, at Viegård Stutteri har været i et gevaldig uvejr den seneste tid. Nu er Stutteriet sat på tvangsauktion, som finder sted d. 19. april 2024 

Copyright Ridehesten.com
Viegård Stutteri i den omstridte sag om vanrøgt af heste. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Statstidende har netop publiceret tvangsauktionen af Viegård Stutteri  ved Skals nær Viborg, som vil blive afholdt d. 19. april 2024 kl 11.00 på adressen Vievej 24, Låstrup, 8832 Skals. Stutteriet åbnes op for fremvisninger d. 11. april 2024 kl. 10.00.

John Byrialsen er som bekendt blevet beskyldt for vanrøgt af sine heste på baggrund af tidligere ansattes delte billeder af udmagrede heste fra ejendommen. I oktober 2023 begærede John Byrialsen sig konkurs, og nu kan det omstridte stutteri så købes på tvangsauktion. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Salgsopstillingen byder på en landejendom beliggende i landzone med tre bygningsafsnit bestående af Gl. Viegård, Viegård - hovedejendommen og afsnit 3 - en afdeling med 2 haller på vestsiden af Vievejen. Der er plads til cirka 220 heste i både bokse og løsdrift. Derudover er ejendommens areal 268.254 kvadratmeter og har et areal, der kan dyrkes på, på cirka 14 hektarer. Det resterende areal byder blandt andet på bygningsparceller, ridebaner, folde og marker med oplagring af jord og andre effekter. Boliga tydeliggør også, at der ikke medfølger hverken heste eller andet brugsinventar i auktionen. 

Læs mere om tvangsauktionen her. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner