Werth og Bella Rose vinder guld med 86%

14-09-2018 23:40

Camilla Tiefensee Schrøder

Den tyske dressurdronning Isabell Werth kan føje endnu en guldmedalje til den efterhånden store samling. Hun vandt dagens individuelle Grand Prix Special med afstand til nærmeste konkurrent, amerikanske Laura Graves

Copyright Ridehesten.com
Fra venstre: Sølvvinder Laura Graves (USA), guldvinder Isabell Werth (Tyskland) og bronzevinder Charlotte Dujardin (Storbritannien). Foto: FEI
Nyheden fortsætter efter annoncen

Laura Graves har gjort det før, og hun gik målrettet efter at slå Isabell Werth i den individuelle Grand Prix Special ved World Equestrian Games i Tryon i dag. Men det lykkedes ikke denne gang. Isabell Werth kan netop nu stille sig øverst på skamlen ved medaljeceremonien efter en sikker sejr med comeback-hoppen Bella Rose e. Bellissimo/Cacir Aa. Den tyske verdensetter leverede et imponerende resultat på 86.246% efter en tur, hvor særligt piafferne var et højdepunkt, som høstede flere 10-taller fra dommerne.
Hvis der tidligere var løftede øjenbryn over hendes valg af hest til det store mesterskab, er den nok gjort til skamme nu.

Tæt kamp om de øvrige medaljer
Efter Isabell Werth var afgørelsen meget tæt i toppen. Først så tyske Sönke Rothenberger og Cosmo ud til at være godt på vej mod en podieplads med et flot ridt til over 80%. Patrik Kittel og Well Done de la Roche var ikke langt efter med lige under 80 %. Men sølvet endte med at gå til den amerikanske hjemmebanerytter Laura Graves og Verdades e. Florett As/Goya.

Ung komet på bronzepladsen
Næstsidste rytter på banen var britiske Charlotte Dujardin og hendes kun 9 år gamle hoppe Mount St John Freestyle, som hun har kaldt sin "nye Valegro". Og i dag kunne man se, hvorfor. Med 81.474 % sikrede ekvipagen sig bronzepladsen, og Charlotte Dujardin kunne ikke holde tårerne tilbage, da resultatet kom op på tavlen, mens hun red fra banen som næstsidste rytter.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Mount St John Freestyle. Foto: FEI
Nyheden fortsætter efter annoncen

Daniel ude af finalerækken
Når den spændende kür-finale afvikles på søndag, bliver det desværre uden dansk deltagelse. Kun de 15 bedste ryttere fra dagens Grand Prix Special går videre til finalen, og efter en 10.-plads i Grand Prixen torsdag så det positivt ud for Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack. Det lykkedes dog ikke at finde topformen i dag, erkender en skuffet Daniel Bachmann Andersen.
–Der var for mange fejl. Desværre. Men jeg tager det på min kappe. Jeg ville lidt for meget, siger Blue Hors-berideren, som sluttede på en 17.-plads med 73.541 %.

Rikke Svane og Finckenstein sluttede på 24.-pladsen.

DV-heste i top
Det gik strygende for amerikanske Kasey Perry-Glass, som med den danskopdrættede Gørklintaards Dublet e. Diamond Hit/Ferro (opdr. Jørgen Ravn) lå nummer et i en stor del af konkurrencen med en flot score på 78.541 %. De sluttede på en individuel sjetteplads. Nummer syv blev Zack-sønnen Glock's Zonik, som med hollandske Edward Gal dansede sig til 77.751 %.

WEG har tilbagevendende problemer med visning af resultatlisterne.
 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen