10-årig guldvinder: - Har de bedste ponyer

18-08-2014 15:52

Amanda Sondrup Henriques er ny danmarksmester i ponyspringning, hvilket efter hendes eget udsagn skyldes een ting: - Jeg har bare de bedste ponyer

Copyright Ridehesten.com

Det bliver efterhånden tungt for 10-årige Amanda Sondrup Henriques at bære alle sine medaljer rundt, efter hun ved det just overståede pony-DM har fået endnu en om halsen.

Hun startede ud med at vinde første runde på sin pony Flashy Gold Finch - også kendt som Harald - mens hun blev nummer fire, fejlfri men halvandet sekund langsommere, med sin anden pony, Korreborg's Joachim. 

- Begge ponyer var så søde, siger hun.

På andendagen gentog hun succesen og red fejlfrit på begge ponyer og fik både anden- og tredjepladsen i klassen, lige efter Emma Groot på Willow Lord. I finalen skulle hun dog vælge een pony.

- Joachim havde være sej i alle tre klasser, men jeg valgte Harald, for jeg stoler en lille smule mere på ham.

Efter en fejlfri hovedrunde og en omspringning om medaljer kunne hun og Flashy Gold Finch få medalje og rødt dækken.

- Jeg er meget glad og stolt af Harald - der var ikke noget der skulle ha været anderledes. Jeg fik rigtig god hjælp af Natasja Kock Mogensen. Jeg er faktisk meget heldig, for jeg har fem medaljer nu. En sølv, en bronze og tre guld. Er det ikke vildt? lyder det fra den unge rytter.

Den første medalje vandt hun som 8-årig, ved indendørs-DM. I år blev det til guld ved samme mesterskab, og ved DM for hold vandt hun sidste år guld og i år bronze.

- Jeg har bare de bedste ponyer, Jeg er også glad, men alle de andre var også gode siger hun.

Med tre år tilbage på kategori III-ponyer kan samlingen nå at vokse en del. Først skal hun dog lige i skole - efter at have sovet længe. Det må man godt efter at have vundet en guldmedalje.
 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen