5-års kvalifikation med DV i spidsen

02-08-2018 11:57

UVM i Ermelo: Danske ryttere og danske varmblodsheste er godt med efter første tredjedel af 5-års kvalifikation ved verdensmesterskaberne for unge dressurheste, hvor Andreas Helgstrand og Zhaplin Langholt har taget føringen

Copyright Ridehesten.com
Der er stor dansk opbakning til de danske ryttere i Ermelo.

Efter et flot og afspændt ridt har Andreas Helgstrand lagt sig i spidsen af 5-års klassen ved LONGINES FEI/WBFSH verdensmesterskab for unge dressurheste med vallakken Zhaplin Langholt e. Zonik/ Stedinger (opdr. Bente Graasbøll og Ole M. Jensen). Zhaplin, som mange forud for Herning har tippet til verdens bedst 5-års hest, er blevet belønnet med de hidtil højeste karakterer i klassen for trav (9,8), galop (9,7) og kapacitet (9,5). Med 8,0 for både skridt og ridelighed opnåede parret samlet 9,0 og fører lige nu foran den hollandske ekvipage, Indian Rock e. Apache/ Vivaldi og Emmelie Scholtens.

Copyright Ridehesten.com
Zhaplin Langholt og Andreas Helgstrand.

Danske Selina S. Vittinghus og Atterupgaards Delorean e. Bon Bravour/ Sandro Hit (opdr. Atterupgaard) leverede et særdeles flot og udtryksfuldt travprogram. Det eneste, der i dag trak resultatet ned, er en lidt lav score for ridelighed, der skyldes lidt uro i tilbagetrædningen og lidt kommunikationsbesvør i galopanspringene. For det flotte ridt blev ekvipagen belønnet med samlet 8,6 point og bl.a. 9,2 for trav og 9,0 for kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Atterupgaards Delorean og Selina S. Vittinghus.

Endnu to DV-heste er foreløbigt med i top 7, og det gælder Lindballe’s Just Perfect e. Johnson/ De Niro redet af australske Simone Pearce til 8,3 point samt Straight Horse Ascenzione e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Straight Horse) redet af Victoria Vallentin til 8,1 point. Victoria leverede et flot og yndigt travprogram til 9,2, men spændinger i galopturen resulterede i fejl og en ridelighedskarakter på 7,0 og 7,8 for galop.

Copyright Ridehesten.com
Lindballe’s Just Perfect og Simone Pearce.

Danmark har stadig Anne Troensegaard og Delizia tilbage, og de har starttid kl. 16:42, men derforinden vil manges øjne hvile på Andreas Helgstrand kl. 15:42, når han rider på banen med millionhingsten Revolution.

Følg klassens resultater.

Copyright Ridehesten.com
Straight Horse Ascenzione og Victoria Vallentin.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen