Blue Hors Zack endelig kåret i Holland

09-01-2017 13:53
Avl

Igen har flere udenlandske avlsforbund kåret nogle af de etablerede europæiske hingste som Blue Hors Zack, Vitalis og For Romance

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Zack og Daniel Backmann Andersen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kort før jul kårede det tyske holstenerforbund seks ældre hingste til brug i den holstenske avl; tre springhingste og tre dressurhingste (læs nyheden HER), og de har nu også godkendt den 8-årige oldenburgerhingst For Romance e. Fürst Romancier/ Sir Donnerhall/ Don Schufro, der er opdrættet af Paul Schockemöhle og allerede som 7-årig var i finalen i Nürnberger Burg Pokal.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det hollandske KWPN-forbund har nu også godkendt den 10-årige KWPN-hingst Vitalis e. Vivaldi/ D-Day/ Argus, som de tidligere har afvist. Hingsten er nu kåret med baggrund i sine egne sportsresultater, der bl.a. tæller sejr i Nürnberger Burg Pokal som 9-årig, samt dens afkom som bl.a. sidste års 5-årige verdensmester Victoria's Secret.

Endelig har KWPN også kåret den 13-årige KWPN-hingst Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz/ Belisar, der er kåret i adskillige europæiske avlsforbund. Under navnet Zagreb var han fløjhingst i KWPN, men har ikke aflagt materialprøve i KWPN-regi. Man kan undre sig over, hvorfor det har taget KWPN så længe at få hingsten endelig kåret, når den i en årrække har leveret dressurheste og kårede hingste og hopper af meget høj karat. I 2016 debuterede Zack også i international Grand Prix.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen