Danmark 3'er i Nations Cup: – Det kan vi ikke klage over (video)

20-05-2022 18:00

Annika Knudsen Lorentsen

Efter fire flotte fejlfrie ridt i anden runde fra de danske ryttere, var pladsen i omspringningen sikret. Selvom det ikke lykkedes at vinde her, så blev endnu et topresultat ved Nations Cup i Uggerhalne en realitet

Intet mindre end imponerende var det, at alle fire danske ekvipager lykkedes med at ride fejlfrit i anden runde af Nations Cup i Uggerhalne, arrangeret af Helgstrand Event. 

Det danske hold, som bestod af Andreas Schou med Independent (swb) e. Diamant de Revel/ Careful (opdr. WestLife AB), Linnea Ericsson-Carey med Skorphults Baloutendro e. Contendros/ Balou du Rouet, Konstantin Deeken Künnemann med AK's Crowney e. Cartani/ San Patrignono Cassini (opdr. Peter Carstensen/Fam. Künnemann) og Lars Nørgaard Pedersen med Bøgegården Gladiola e. Bøgegårdens Grafs Stakkato/ Bøgegårdens Apollo (opdr. Stine og Jørgen Schmidt), kunne dog ikke sikre sig sejren med det fejlfrie resultat efter to runder.

Både Japan og Frankrig kom også igennem begge runder med sammenlagte fejlfrie resultater. I første runde var yderligere to hold fejlfrie, men de fik begge fejl i anden runde og var dermed ude af topkampen. Læs om første runde her.

Jeg var den der var mest mand på holdet [Linnea Ericsson-Carey]

Det betød, at det hele skulle afgøres i en omspringning, og her skulle blot en rytter fra hver nation deltage. For Danmark blev det Linnea Ericsson-Carey der skulle i aktion i omspringningen, og hun leverede et flot fejlfrit ridt i sadlen på den velspringende 11-årige Skorphults Baloutendro. Desværre var tiden ikke hurtig nok, da både Frankrig og Japan leverede hurtigere og også fejlfrie ridt i omspringningen. 

Copyright Ridehesten.com
Det danske team. Fv. Linnea Ericsson-Carey, Konstantin Deeken Künnemann, Lars Nørgaard Pedersen og Andreas Schou. Foran rytterne: Landstræner Bo K. Møller, Casper Gebeke fra Longines, Ulf Helgstrand, Andreas Helgstrand og Martin Thorbøll Pedersen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

– Jeg var langt fra hurtig nok, men jeg red så hurtigt som jeg følte jeg kunne på dagen. Jeg ville have haft en af de andre på holdet til at ride omspringningen, men jeg var den der var mest mand på holdet, fortalte Linnea efter dagens nationsspringning. I videoen nedenfor kan I høre hele interviewet. 

Selvom det desværre ikke blev til en gentagelse af sidste år med en sejr, så kan det danske team glæde sig over en superflot præstation og endnu en topplacering i nationsspringning på hjemmebane. 

– Det kan vi bestemt ikke klage over, understregede Bo K. Møller, som er landstræner for Danmark i springning. 

Copyright Ridehesten.com
Det vindende franske hold. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Tæt løb mellem Frankrig og Japan
De to andre hold i omspringningen var Frankrig og Japan, og det var ikke meget der skilte de to nationer. Franske Maelle Martin sikrede Frankrig sejren med et fejlfrit ridt i tiden 36,41 sekunder. For det franske hold red desuden Swan Bourven, Alix Ragot og Alexia Goulet, og det blev netop det franske hold der trak sig sejrsrigt ud af nationsspringningen.

Japanske Eiken Sato red ligeledes fejlfrit og her stoppede uret på 36,69 sekunder i omspringningen, og sammen med hans holdkammerater, Koki Saito, Taizo Sugitani og Takasha Haase Shibayama kunne han glæde sig over en flot andenplads. 

Resultat fra nationsspringningen. 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing