BREAKING: Demonstrant påkørt ved Viegård Stutteri

13-10-2023 19:44

Trine Askjær-Jørgensen

Flere demonstranter har dagen igennem opholdt sig ved det omstridte Viegård Stutteri i Skals i forbindelse med konkursbegæring af dets ejer John Byrialsen og dennes virksomheder. Her til aften er tumult endt ud i påkørsel af en mandlig demonstrant

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

En mandlig demonstrant er fredag aften blevet kørt ned i nærheden af John Byrialsens Viegård Stutteri ved Skals, skriver TV MidtVest.

Politiet har været kaldt ud til en påkørsel i nærheden af stutteriet, som fandt sted omkring kl. 18, og en person er i den forbindelse blevet anholdt.

Flemming Heilmann Pallesen er en af de demonstranter, der fredag aften var til stede ved stutteriet, da påkørslen skete, og han fortæller til TV MidtVest, at der var opstået tumult ved stutteriets port, hvor flere demonstranter havde taget ophold.

I den forbindelse kørte en personbil mod en gruppe på fem-seks demonstranter. Her skulle to personer ifølge øjenvidnet været blevet ramt, og en tredje demonstrant forsøgte at hive fat i døren på bilen, hvormed han blev slæbt af bilen, som endte med at køre ham over.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er frygteligt, siger han om episoden. 

Ifølge vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Lars Even, er en ambulance blevet kaldt til stutteriet i forbindelse med påkørslen. Der er blevet givet livreddende førstehjælp til demonstrantens på stedet, og den mandlige demonstrant er blevet kørt med ambulance til hospitalet. Hans tilstand er ukendt for nuværende.

De to andre personer, der også blev ramt af bilen, har ifølge politiet ikke fået skader, der har været behandlingskrævende.

– Vi har anholdt føreren af bilen for at sagsbehandle ham og finde ud af, om han skal sigtes for overtrædelse af straffeloven. Han bliver afhørt på politigården, sagde vagtchefen til Viborg Stifts Folkeblad.

Alt postyret skyldes, at Viegård Stutteri ApS samt Vieland ApS og John Byrialsen tidligere i dag er blevet begæret konkurs ved skifteretten i Viborg. I den forbindelse var 10-20 demonstranter samlet i umiddelbar nærhed af stutteriet for at fejre, at virksomheden var blevet taget under konkursbehandling.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen