Guld til danskfødte Global Player

11-09-2022 18:08

UVM-finalen for 6-års  har været et opgør mellem hingste, hvor både guld og sølv gik til danskfødte hingste: tyskregistrerede Global Player og DV-hingsten Hesselhoej Down Town

Nyheden fortsætter efter annoncen

KWPN-hingstene Las Vegas e. Ferdeaux/ Wynton og Lennox U.S. e. Grand Galaxy Win/ Rousseau fik hård konkurrence fra de danskfødte hingste, den forsvarende verdensmester DV-hingsten Hesselhoej Down Town e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Zack (opdr. Hans Jørgen Hoeck) og den OLD-registrerede Global Player e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Henrik Hansen).

Svenske Jeanna Högberg leverede et særdeles godt ridt og red Hesselhoej Down Town meget mere præcist og knap så hastigt som i den indledende klasse, som de vandt. Det lønnede sig, og selv om galopchangementerne endnu ikke helt på plads, var dommerne villige til at dele ud fra øverste hylde med 9,3 for trav og skridt, 9,0 for galop, 9,5 for ridelighed og 9,8 for kapacitet. Ekvipagen tog føringen med samlet 9,38.

I dag havde vi problemer på opvarmningen, så jeg blev lidt usikker og red nok ikke med samme selvsikkerhed som i den indledende klasse, men jeg er så glad for, at jeg har fået lov til at ride ham i to år. Han er en fantastisk hest, og i dag er min sidste dag på arbejde for Helgstrand, inden jeg flytter tilbage til Sverige, så jeg er også lidt følelsesladet, fortalte Jeanna.

Der manglede stadig fire ekvipager og deriblandt den allersidste, som kunne blive en trussel for generobring af Down Towns verdensmestertitel. Helgstrands tyske rytter, Eva Möller, red ind for at vinde og hun tabte ikke et eneste point turen rundt. Tysk præcision blev udført til perfektion, og der skulle ikke indgås kompromiser nogen sted, for Global Player var 100% med på samme mission. 9,8 for trav, 9,5 for skridt og galop og 10 for både ridelighed og kapacitet. Dermed var sejren hjemme for Global Player, og Hesselhoej Down Town vandt sølv.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Når man ved, at man ligger meget tæt, så er der meget pres på. Det er en ny udfordring hver gang, og det er altid den samme spænding, som jeg aldrig bliver træt af. Jeg har redet ham, siden han var 3 år, og han har aldrig gjort noget forkert. Det kræver meget at blive verdensmester, også en god sundhed og en stærk psyke, understregede Eva på pressemødet.

Copyright Ridehesten.com
Jill Bogers og Lennox U.S. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Klassens bronzevinder blev den billedskønne Grand Galaxy Win-søn Lennox U.S., hvis mor er helsøster til Blue Hors Zack, og hans rytter er den blot 17-årige hollandske juniorrytter Jill Bogers, der gjorde en fremragende job. Hingsten brillerede med en fremragende galop og en fantastisk ridelighed. 8,7 for trav, 7,9 for skridt, 9,4 for galop, 9,5 for ridelighed og  9,0 for kapacitet belønnede dommerne denne elegante ekvipage med.

Den danske ekvipage Susanne Barnow og Skovdals Dexter e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Romanov (opdr. Bjarne Skovdal) besatte en meget hæderlig 14. plads efter et virkelig flot ridt og en meget hård bedømmelse, hvor dommerne syntes at have medtaget erindringer om nogle små svagheder i den indledende klasse, for finaleridtet var betydeligt bedre og mere overbevisende, end hvor bedømmelsen afspejler. Ikke desto mindre beviste Susanne, at hun har en meget lovende hest til fremtiden.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Susanne Barnow og Skovdals Dexter. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald