Hestens enestående fysik

25-03-2023 09:42

Annika Knudsen Lorentsen

Hesten har en enestående kapacitet til at lave langvarigt og hårdt arbejde, og med korrekt opvarmning og afkøling gives hesten bedre betingelser i forhold til dens fysik og generelle velbefindende

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

God opvarmning øger hestens præstationsniveau, gør den mindre udsat for træningsrelaterede skader og forlænger den tid, der går, før fatigue indtræder. Fatigue betyder udmattelse eller træthed som følge af fysisk træning og arbejde.

Enhver arbejdssession består af tre faser: Opvarmning, træningsarbejde og nedkøling. Opvarmningen skal primært gøre hesten fysisk og mentalt klar til at arbejde, men er også en fase, som rytteren bør udnytte aktivt til at registrere eventuelle problemer hos hesten. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er her man nemt kan opdage eventuelle stivheder eller haltheder, og på den måde undgå at belaste hesten, såfremt den har et fysisk problem.

Læs meget mere om de tre faser i magasinet Ridehesten fra marts 2020, hvor dyrlæge Frank Kastbjerg, som er fagdyrlæge i sygdomme vedr. heste og certificeret hestekiropraktor fortæller om vigtigheden i at opvarme og afkøle en hest korrekt. 

Har du ikke magasinet derhjemme, så kan det læses online, hvis du tegner et abonnement. Her kan man se alle udgaver af magasinet tilbage til og med 2005. Læs mere her.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald