Hestevognskørsel forbydes på ferieø

24-08-2022 12:58

Christine Krogh Frausing
Skribent

Som følge af et pres fra dyreaktivister, er myndighederne nu gået med til et forbud mod hestevognskørsel for turister på i Palma på Mallorca fra 2024

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dyreaktivister på Mallorca sikrede en stor sejr, da myndighederne lyttede til aktivisterne, og nu har valgt at hestevognkørsel i bybilledet skal udfases, og at det fra 2024 er helt forbudt at tilbyde denne form for service til turister i Palma, skriver Euronews Source. 

Hestevognskørsel er meget populært på Mallorca, og mange bruger denne ydelse til at komme rundt og se seværdigheder i bybilledet. Det skal nu være slut, og i stedet skal det i større grad være muligt at benytte elektriske køretøjer til at komme rundt i Palma. 

Den danske dyreværnsforening Anima, håber at det kan skabe en dominoeffekt, og at flere lande efterfølgende vil følge Mallorcas dyrevenlige eksempel. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er dog ikke alle der er tilfredse med beslutningen, og særligt kuskene på Mallorca kritiserer myndighedernes måde at håndtere problemet på. Kuskene mener de skulle have været involveret fra start, så de kunne have haft indflydelse på beslutningen.

Beslutningen er dog taget, og det er derfor sikkert at forbuddet bliver gennemført, således det fra 2024 ikke længere skulle være muligt at spotte hestevognskørsel i Palma.  

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner