Juan Matute Guimon er i bedring efter succesfuld operation

10-05-2020 10:17

Marie Helene Rigård Rohleder

Den unge spanske dressurrytter Juan Matute Guimon gennemgik i går en syv timer lang operation på grund af en alvorlig hjerneblødning. Operationen gik godt, og Spaniens OL-håb er i bedring 

Copyright Ridehesten.com
Juan Matute Guimon på Don Diego til EM i dressur i 2013 for junior/youngrider. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 22-årige spanske dressurrytter Juan Matute Guimon, som blandt andet red ved WEG i 2018 på Quantico, besvimede i tirsdags, fordi han blev ramt af en alvorlig hjerneblødning.

Efter to lange operationer i hjernen er hans tilstand nu forbedret. I går gennemgik han en syv timer lang operation i hjernen på et privathospital i Madrid, som heldgivis forløb som den skulle. 

Til dressage-news.com udtaler Juan Matute Guimons søster, Paula Matute  i går aftes: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Bror, i dag har du slået din personlige rekord. Operationen var succes med en score på 100 procent. Nu beholder de dig på hospitalet, så du kan hvile dig, en uges tid endnu. Men den næste uge vil du snart komme hjem til os alle, siger Paula Matute. 

Juan Matute Guimon er opvokset i Wellington, USA, hvor hans far, som også er en international rytter, har redet. For to år siden flyttede Juan Matute Guimon til Madrid i Spanien for at gå på college og forbedre sin ridning i Europa. 

Juan Matute Guimon er blandt andet kendt på dressurbanerne sammen med hestene Don Diego og Quantico e. Fighting Fit/Constant. Han red på det spanske hold ved WEG i Tryon i 2018 på Quantico, og han havde planer om at ride Don Diego til World Cup finalerne i Las Vegas i år. 

Læs Ridehestens historie og se alle de mange håbefulde hilsner og ønsker om god bedring som kendte dressurryttere har sendt mod Juan Matute Guimon her. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen