Københavnsmesterskaberne igang hos Sportsrideklubben

20-09-2020 19:39

I denne weekend blev der afviklet 1. og 2. kvalifikation af Københavnsmesterskaberne hos Sportsrideklubben i de flotte omgivelser i Bernstorffsparken

Copyright Ridehesten.com
Josephine O'Sullivan og Dalgårdens Figaro. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Grundet Covid-19 har værterne for Københavnsmesterskaberne: Sportsrideklubben, Holte Rideklub og Sportsrideklubben Vallensbæk, måtte se sig nødsagede til at lave lidt ændringer i dette års mesterskaber. Normalt forløber mesterskabet med tre kvalifikationer i løbet af første halvdel af året og en finale først på sommeren, men i år blev 1. og 2. kvalifikation holdt samme weekend hos Sportsrideklubben i dag, mens 3. kvalifikation og finalen afholdes hos Holte Rideklub i november.

Dagens første klasse var LB3 for ponyer som blev vundet af Josephine O'Sullivan med Dalgårdens Figaro e. Corso/Bazuun (opdr. Anette Rasmussen) med intet mindre end 73,871%. På andenpladsen med 71,452% blev det Freja Friis Knudsen med Asasara Calvin e. Donatello Vesterlund (opdr. Hanne Willer) efterfulgt af Mathilde Daniella Hammerkvist på Haurums Alfa e. Allicat/Toker-T (opdr. Henrik og Dan Christiansen) med 70,242%. Efter præcis samme stilling mellem de tre piger igår betyder det at de nu ligger i spisen af dette års KBH-mesterskab i LB3 for ponyer.

Copyright Ridehesten.com
IngeMarie Karlshøj og Bjerregårds Lieutnant. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

I dagens anden klasse, som var en LA3 for ponyer, var der ikke langt mellem placeringerne. Det blev Inge Marie Karlshøj Kvist med Bjerregårds Lieutnant e. Fiango W./Sir Pommeroy (opdr. Jette & Flemming Bjerregård) som løb med sejren med 68,917% efterfulgt af Smilla Nygaard med Sigerholmgårds Jeuness e. Backersdal’s Gaston/Møllegårds Sinalco (opdr. Gitte Olsen og Bøje Andersen) med 68,583% på andenpladsen. På tredjepladsen kom Malou Kiran Grewal med Havens Bacardi e. Rodriguez Vrå/Dressman II (opdr. Søren Vestmark Christensen) med 68,000%.

Copyright Ridehesten.com
Anne-Marie Avirett Rawlins og Florian Khan. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

LA1 for heste blev vundet af Anne-Marie Avirett Rawlins med Florian Khan e. Floricello/De Niro (opdr. Jens Aage Nielsen Stutteri Khan), de red et flot program med flere højdepunkter som blev belønnet med 72,593%. På andenpladsen med 71,667% kom Neel Zibrandtsen med Zen Diawind e. Damon Hill/Zardin Firfod (opdr. Peter Schrøder).

Copyright Ridehesten.com
Laura Qvist og Der Kleine Lord. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dagens sidste, og højeste, ponyklasse PRI lagde Laura Qvist stor afstand til sine konkurrenter. Med ponyen Der Kleine Lord e. Der Feine Lord AT/Chantre B (opdr. Reiner Bockholt) red hun til 74,688% og kunne dermed kalde sig vinder af klassen med over 9% ned til andenpladsen som blev besat af Mille Marie Jørgensen med Vasehøjs Sandjaro e. Røgild’s Kilimanjaro/Darino (opdr. Jørgen Ellesøe Jarlholm). De red til 65,188%.

Copyright Ridehesten.com
Amalie Kastrup Gylden og Stald Skaarup's Sezjon. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Næste klasse var en LA4 for heste som blev vundet af Amalie Kastrup Gylden med Stald Skaarup’s Sezjon e. Sezuan/De Noir (opdr. Lykke og Henning Skaarup) som red til 71,324%. Også denne ekvipage ligger nu i spidsen af KBH-mesterskabet i deres klasse efter at de også vandt gårsdagens kvalifikation.

Copyright Ridehesten.com
Maria Fersner og Åens Rock Hound. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

I MB0 for heste var der heller ikke langt mellem de placerede ryttere. Det blev dog Maria Fersner med Åens Rock Hound e. Blue Hors Rockefeller/Midt-West Ibi-Light (opdr. Per og Stine Weinreich) som snuppede førstepladsen med 68,270% tæt forfulgt af Cecilie Lyngvild med Skovbakkegård’s Othello e. Blue Hors Don Olymbrio/Federweisser (opdr. Kate og Niels Bay) som red til 68,077%. På tredjepladsen blev det Michaela Lagermann med Picasso som red til 67,757%.

Copyright Ridehesten.com
Caroline Gad og Don Primo Unik. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Dagens sidste klasse, MA1, blev vundet af Caroline Gad på Don Primo Unik e. Blue Hors Don Schufro/Primus AA (opdr. Morten Skov) som red til 67,361%. På andenpladsen kom Julie Abildgaard Albertsen med Almroths Faustino e. Fürstenball/Figaro (opdr. Dorte Andersen) som red til 66,042%.

Se alle resultater for stævnet HER

Ridehestens fotograf har været tilstede hele søndag. Se billederne i starten af næste uge.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen