LGCT: Topopgør i Rom

13-09-2023 18:16

Annika Knudsen Lorentsen

I denne uge er Longines Global Champions Tour-destinationen Rom, og det bliver med dansk deltagelse i form af Andreas Schou, som endnu engang er på startlisten ved et 5-stjernet stævne. En startliste der byder på en perlerække af topryttere

Copyright Ridehesten.com

En travl sæson i Longines Global Champions Tour-sammenhænge lakker mod enden, og  denne uge er det Rom der danner rammen om endnu en runde i turneringen. Det er den sidste afdeling inden finalen i Riyadh, som afholdes i slutningen af oktober og det efterfølgende Prague Playoffs, som afholdes i november. 

Global Champions Tour 2023 har været ekstra spændende at følge, da der i år har været en dansk rytter med ved en stor del af stævnerne. Andreas Schou har flere gange sprunget sig til topplaceringer både i Grand Prix-klasserne og i holdturneringen Global Champions League, hvor han rider for holdet Istanbul Warriors. 

Copyright Ridehesten.com
Pladsen i Rom. Foto: LGCT

I denne uge er Andreas Schou ligeledes på startlisten, og med sig til Rom har han to heste, I Know e. Arezzo VDL/ Hors la Loi og Granate e. Baltic VDL/C-Indoctro. Stævnet starter i morgen torsdag med Horse Inspection og opvarmning, mens den første konkurrenceklasse starter fredag. Her er der Global Champions League på programmet, mens Longines Global Champions Tour Grand Prix-klassen afholdes lørdag. 

På den samlede LGCT-rangliste for sæsonen er Andreas Schou i skrivende stund placeret på en flot 10. plads. Der er ekstra pengepræmier på højkant til de 18 ryttere, der bliver bedst placeret på denne liste efter finalen i Riyadh. Listen føres af hollandske Harrie Smolders. Alle de ryttere, der lige nu er placeret i top-10 er klar til at ride i Rom, som derfor uden tvivl bliver en spændende runde i turneringen. Det drejer sig foruden førnævnte om Maiken van der Vleuten, Simone Delestre, Christian Kukuk, Henrik von Eckermann, Julien Epaillard, Edwina Tops-Alexander, Max Kühner og Pieter Devos. 

Følg stævnet her.

Læs mere om LGCT her.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med I Know. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen