Nanna trækker Zepter fra Specialen

07-06-2024 13:46

Nanna Skodborg Merrald har ovenpå gårsdagens sejr på Blue Hors Zepter i Hof Kasselmann valgt at trække vallakken fra Grand Prix Special for at spare på kræfterne

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nanna Skodborg Merrald har taget Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/Wolkentanz II og Blue Hors Znickers e. Blue Hors Zack/ De Niro 6 med sig til internationalt stævne i tyske Hof Kasselman. Efter lang tids stævnepause var det i går tid til, at Nanna og Zepter skulle støve formen af frem mod sommerens store stævner og et eventuelt OL. Ekvipagen, som har dannet makkerskab på stævnebanerne siden starten af 2023, var bestemt ikke kommet ud af formen sammen, for de tog sejren i gårsdagens CDI3* Grand Prix med 78,739% og hele 4 procentpoint ned til 2. pladsen. Nanna udtalte i en pressemeddelse efter ridtet følgende:

Det var fantastisk at være tilbage i ringen med Zepter. Målet var at have en rolig og sikker runde. Det var ikke en tur med ekstraordinære højdepunkter, men han føltes rigtig tilpas og glad. Planen med at ride her blev lagt for en måneds tid siden, for faciliteterne er altid gode her i Hagen. Underlaget er godt, og det er vigtigt for mig så tæt på Paris.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ovenpå succesen i Grand Prix har Nanna valgt at trække Zepter fra den Grand Prix Special-klasse, de ellers havde planlagt at ride søndag. Det offentliggør Dansk Ride Forbund på deres Facebook-side, hvor de skriver, at beslutningen er truffet af Nanna i samråd med eksperttræner Wolfram Wittig, elitesportschef Anne-Mette Binder og Nannas daglige træner Michael Søgaard. De skriver desuden: Planen er at spare på Zepters kræfter og i stedet bruge tiden på at styrke ham frem mod den endelige udtagelse til OL i Paris 2024. 

Dermed bliver der altså ingen dansk ekvipage til start i Specialen på søndag, men Nanna er dog ridende i Grand Prix kür i morgen aften på den 11-årige Znickers, med hvem hun blev placeret som nr. 9 på i går.

Copyright Ridehesten.com
Nanna og Zepter blev Danmarksmestre sidste år, men valgte i år at ride i Hof Kasselmann i stedet for det nyligt afviklede DM, fordi Nanna skulle til bryllup i familien der. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner