Pararytterne på vej til EM i Frankrig

15-09-2015 11:04

Europamesterskaberne i paradressur afgøres i denne weekend i Deauville, Frankrig. 5 danske pararyttere er klar til at forsvare de rød-hvide farver ved mesterskabet, der løber over tre dage

Copyright Ridehesten.com
Line Kongensgaard og Laponio.

Der skal både kæmpes for individuelle medaljer og medaljer til holdet, og så skal der også rides om vigtige billetter til de Paralympiske lege (PL).

20 nationer mødes i franske Deauville 18.-20. september, når der skal uddeles guld, sølv og bronze i paradressurens 5 forskellige grader. Fredag afgøres holdkonkurrencen, lørdag rides der om individuelle medaljer, og søndag gælder det så medaljerne i kür (freestyle program med musik).

Det danske EM-hold består af: Line Kongensgaard / Laponio (Grad IV), Camilla Christensen / Østergaardens Deleight (Grad IV), Susanne Jensby Sunesen / Thy's Que Faire (Grad III), Caroline Cecilie Nielsen / Leon (Grad II) og Stinna Tange Kaastrup / Steffi Graf (Grad IB). Desuden er Liselotte Scharff Rosenhart / Fine Kalypso (Grad IA) reserve.

I juni blev der høstet op til flere individuelle guldmedaljer og ikke mindst en guldmedalje for hold ved NM i paradressur, så det er et dansk hold med tasken fuld af succes, der tager turen til Frankrig. Danmark vandt holdbronze ved EM 2013 i Herning, hvilket er med til at skabe en hvis forventning, omend det er et forholdsvis ungt team, landstræner David Amager, har samlet. Hvis Danmark i løbet af weekenden rider nogle flotte resultater hjem, kan det sikre en kvalifikation til PL.

Om Paradressur
For at ride paradressur skal rytterne være testet i en grad, der passer til deres handicap. Der opdeles i fire grader hvoraf grad I, som er de mest handicappede, er delt i Ia og Ib. Grad IV er dermed for ryttere med den mindste funktionsnedsættelse. Ved konkurrencer anvendes det udstyr, der er normalt for ridesporten, men rytterne kan få anført diverse hjælpemidler på deres testkort, såsom specialtøjler, særlige bøjler og tilladelse til at bruge pisk.

Læs mere HER

EM i Paradressur, Deauville

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen