Sådan har Hvidovre-Avedøre Rideklub forbedret sikkerheden hos eleverne

02-09-2021 06:10

Astrid Sørensen

Sikkerhed og hesteforståelse er to nøgleord hos Hvidovre-Avedøre Rideklub. En god ide er blevet ført ud i livet, og det har formået at forbedre sikkerheden hos nybegyndereleverne i klubben

Copyright Ridehesten.com
Hvidovre-Avedøre Rideklub. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hestepiger kommer cyklende efter skole og spiser kopnudler i rytterstuen. Et voltigeringshold træner i ridehallen. Der er elevundervisning på banen udenfor, og i stalden bliver ponyerne gnubbet og striglet på livet løs - sådan kan en hel almindelig hverdagseftermiddag hos Hvidovre-Avedøre Rideklub se ud.

Klubben, der er placeret i Hvidovre lidt udenfor hovedstadsområdet, har en stor bredde og er et sted, hvor fællesskabet omkring hestene dyrkes.

Samtidig er sikkerhed i centrum, hvilket har resulteret i et koncept, som klubben er ret stolt af: Før man kan begynde til ridning i klubben, skal man have deltaget i et tre timers introkursus, sammen med mindst én af sine forældre.

Her lærer man om sikkerhed, hesteadfærd, og om hvordan man sadler, trækker, passer og omgås en hest. Man får dermed mulighed for at afprøve om ridning er noget, man interesserer sig for, og samtidig er man ikke på bar bund, når man skal til sin første ridetime. Konceptet gør også, at forældrene får den fornødne basisviden til at kunne hjælpe deres børn i stalden før og efter ridetimerne.

Copyright Ridehesten.com
Hvidovre-Avedøre Rideklub. Foto: Privat

Rikke Modell Nielsen, formand for rideklubben, fortæller, at dette introkursus har løst nogle problemer:

– Før i tiden var det rigtigt svært at introducere de nye elever til hestene og ridningen på en god og sikker måde. Underviserne skulle samtidig med at undervise, hjælpe de nye elever med at sadle op og lære dem, hvordan man opfører sig blandt heste, og fordi eleverne typisk ikke ved noget om heste, når de starter, kunne der nemmere opstå farlige situationer. Generelt er vores erfaring, at dette kursus gør det nemmere og sikrere, når eleverne starter, fordi de fra starten af har lært, at man fx ikke løber og råber i stalden. Vores holdning er, at man skal være ordentligt klar, før man sætter sig op på hesten.

Fakta
Hvem er Rikke Modell Nielsen?

Rikke er formand for rideklubben. Hun har redet, dengang hun var barn, og efter en del års ridepause begyndte hun at ride i Hvidovre Avedøre rideklub for 8 år siden. Hun kom hurtigt med i bestyrelsen og blev herefter formand.

En lang tradition for voltigering
Hos rideklubben er der en meget stor bredde, og Rikke beskriver, at hun generelt set oplever et miljø, hvor der er plads til alle. Elevholdene består primært af børn fra 6-15 år, men der er også voksenhold. Derudover er der voltigerings- og handicaphold. Klubben har en lang tradition for voltige, og Rikke fortæller om, hvordan det tilføjer en ekstra dimension til klubben:

– Ridesporten er jo generelt set en individualist sport, men voltige tilføjer et gruppeelement. Derfor gør voltigedelen, at vi kan tiltrække nogle elever til vores rideskole, som ellers ikke ville have været interesserede i at have med heste at gøre.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Rideklubbens fællesskab kommer også til udtryk gennem alle de arrangementer, der bliver holdt. Der bliver afviklet en del stævner årligt, på flere niveauer, så alle kan være med. Derudover kan nævnes ridelejre, filmaftener, teorikurser, foredrag, fællesspisning, arbejdsdage osv.

Fakta
Fakta om Hvidovre-Avedøre Rideklub
  • Klubben har omkring 300 medlemmer
  • De råder over 1 ridehus og flere udendørsbaner samt 27 bokse
  • Klubben har 22 elevponyer/heste
  • Der er både dressur-, spring-, voltigerings- og handicaphold
  • Rikke Modell Nielsen er formand
  • I 1961 blev den første udgave af rideklubben etableret
  • Klubben har DRF’s certificeringer sikkerhed, elevskole og bæredygtighed

Certificeret under Dansk Ride Forbund
Som sagt er sikkerhed vigtigt i rideklubben. En måde at vise omverdenen, at der er styr på bl.a. sikkerheden, er gennem Dansk Rideforbunds certificeringer. Hvidovre Avedøre Rideklub har fornyeligt fået certificeringerne sikkerhed, elevskole og bæredygtighed.

Copyright Ridehesten.com
Hvidovre-Avedøre Rideklub. Foto: Privat

Rikke fortæller, at det har været en utroligt positiv proces at blive certificeret:

– Af en bekendt fra DRF blev jeg gjort opmærksom på, at vi i klubben i forvejen opfyldte de fleste krav til at blive certificeret. Vi havde et møde med rideforbundet, hvor vi fik snakket det hele igennem og fandt ud af, at det at blive certificeret, faktisk ikke var så besværligt og dyrt, som vi havde frygtet. Alt i alt har det bare være en god oplevelse, og vi er glade for, at vi valgte at få disse certificeringer.

Der var mange elever på venteliste før, at klubben fik certificeringerne, så Rikke fortæller, at det ikke er her, der har kunnet mærkes den store forskel, men hun ser dog stadig certificeringerne som nyttige, idet de er en form for kvalitetsstempel til klubben:

– Vi kan fremvise over for omverdenen - om det så er forældre, kommunen, sponsorer mfl. - at vi har styr på at drive rideskole. Jeg synes, det er ærgerligt, at rideklubber generelt set ikke har et godt omdømme. Ja, elevponyerne/hestene går med mange forskellige ryttere, det er præmissen på en rideskole, men hestevelfærden hos vores ponyer er altså god. De bliver passet og plejet efter alle kunstens regler, og får også, som alle andre heste, tilpasset deres sadel, får ordnet tænder osv. Derfor håber jeg, at rideklubber i fremtiden kan få et bedre ry.

Copyright Ridehesten.com
Hvidovre-Avedøre Rideklub. Foto: Privat

Rikke fortæller til slut, at der er drømme nok for Hvidovre Avedøre rideklub i fremtiden:

– Vi håber på at kunne bygge en ny stald og et nyt ridehus i fremtiden. Vi har ikke plads til mange privatryttere, men vi vil gerne have dynamikken fra begge verdener. Samtidig ville mere plads også give mulighed for at tage flere elever ind. Derfor er vores store drøm for fremtiden, at det bliver muligt at udvide vores dejlige rideskole med flere faciliteter.
 

Læs også

Rideklub fik støtte til indkøb af voltigeringshest

05-11-2021 13:04, af Thomas Bach Jensen

Med støtte fra DIF og DGI's genstartspulje har Hvidovre-Avedøre Rideklub (HVR) nu kunnet indkøbe en ny voltigeringshest til rideskolen

Rideklub er kreative under nedlukningen

19-01-2021 17:49, af Annika Knudsen Lorentsen

Hvidovre-Avedøre Rideklub har valgt at være kreative under coronanedlukningen, for fortsat at holde lidt gang i deres klub og i deres medlemmer, og også i elevponyerne

DM i voltigering i Hvidovre

20-06-2009 07:24, af Thomas Bach Jensen
Akrobatik på hesteryg på højeste niveau er på menuen, når Hvidovre-Avedøre Rideklub slår dørene op for Danmarksmesterskabet i voltigering 20. og 21. juni 2009 og der er dømt kamp til stregen, når de bedste danskere voltigører dyster på banen.

Holte Rideklub vært for Trec Cup One

27-06-2017 07:38, af Cecilia Lindahl

Når den allerførste finale i den landsdækkende cup TREC Cup One skal afvikles, bliver det hos Holte Rideklub (HRK) i Nordsjælland

Vejle Rideklub – 80 år

21-12-2013 12:52, af Nina Marie Villadsen

2014 er det helt store jubilæumsår i Vejle Rideklub, hele 80 år har klubben eksisteret, og jubilæet står allerede i slutningen af januar, hvor det fejres på behørig vis

Støtte til talentudvikling i Århus Rideklub

04-06-2012 09:21, af Signe Wiese
Spar Nord Fonden støtter talentudviklingen i Århus Rideklub med en donation på 15.000 kr. til fortsat talentudvikling og dygtiggørelse primært rettet mod sommerens store mesterskaber

Landsstævne - fra fiasko til succes

02-02-2009 10:54, af Grethe Næsby
Landsstævnet i Aalborg blev aflyst pga. kværke, men i sidste øjeblik blev stævnet flyttet til Hjallerup Rideklub - som ikke har afholdt et landsstævne siden 2002. Alligevel endte stævnet som en succes.

Vemmelev Ridecenter indbyder til åbent hus

19-09-2021 11:44, af Christine Krogh Frausing

Efter et hårdt år 2020 og igen nedlukning i 2021, indbyder Vemmelev Ridecenter til et helt nyt tiltag: Åbent hus søndag  den 10. oktober 2021 fra kl. 10 til 16.00

B-stævne i Frederiksværk

07-05-2011 23:05, af Stine Gertsen
I denne weekend afholder Frederiksværk Rideklub B-stævne i dressur på deres dejlige faciliteter. Èn af Ridehestens fotografer var på pletten i dag, da godt 65 ekvipager konkurrerede på nordsjælland, i klasserne; MB2-A, Intermediare og Prix St. George. Sidsel M. Johansen kunne køre hjem med to sejre i bagagen.

Foreløbige resultater fra Ikast

01-10-2011 13:53, af Signe Wiese
Der er travlhed i Ikast Rideklub, hvor der i denne weekend afvikles landsstævne i springning, hvor nogle af Danmarks bedste springekvipager kan opleves - sammen med et par helt nye konstellationer

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Thomas Bach Jensen

Thomas Bach Jensen
20 33 86 83
tbj@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hestevognsulykke kostede kusk livet

27-11-2021 21:58, af Christine Krogh Frausing

En kvindelig kusk kom alvorligt til skade i en hestevognsulykke, hvor kvæstelserne endte med at koste hende livet. Det var en løbsk hest der forårsagede ulykken, hvor hestevognen væltede med passagere i

Dansk magtdemonstration i Stockholm af Dufour og Krüth (opdateret)

28-11-2021 14:16, af Kristine Ulsø Olsen

Nærmest alting lykkedes i dag for både Cathrine Dufour og Carina Cassøe Krüth i küren ved Saab Top 10. De to danske piger red begge helt fænomenalt og det sikrede dem på flotteste vis anden- og tredjepladsen blandt verdens bedste ryttere

Maxie med hyldest til sin bedste ven der blev mobbet

01-12-2021 18:16, af Christine Krogh Frausing

Maxie Nabi Christiansen red under dette Christmas Show Warm Up for sin bedste ven, Zac Kean Parry, der er blevet mobbet, slået og sparket så meget, at han har valgt at stoppe i ridesporten på ubestemt tid

Komfortabel andenplads til Dufour og Bohemian

27-11-2021 13:45, af Kristine Ulsø Olsen

Bohemian satte nærmest ikke en hov forkert under dagens Grand Prix ved Saab Top 10 og det resulterede i at han og Cathrine Dufour red sig ind på andenpladsen med 79% efter tyske Jessica Von Bredow-Werndl. Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera besatte sjettepladsen efter stor uenighed blandt dommerne

27-årige Little Miss Milton vandt ved Christmas Show

30-11-2021 19:39, af Annika Knudsen Lorentsen

Den 27-årige hoppe Little Miss Milton har netop været til start ved Christmas Show Warm Up for pony, hvor hun med sin rytter Anna Sofia Fuhrmann har leveret indtil flere nulrunder i klasser med en højde på op til 1 meter

Syv danske dressurekvipager i verdens top-50

02-12-2021 06:26, af Thomas Bach Jensen

Mens Cathrine Dufour med Bohemian bibeholder deres andenplads på FEI's verdensrangliste i dressur, rykker de øvrige danske ekvipager op ranglisten

Kandar for første gang valgfrit i alle klasser

02-12-2021 16:00, af Trine Askjær-Jørgensen

Dansk Ride Forbund er netop kommet ud med de nye, reviderede disciplinreglementer, som gælder fra 1/1-2022, og det er ikke kun i springning, der er ændret på reglerne, for som noget nyt er kandar nu valgfrit fra sværhedsgrad 3 og op – også på landsplan

Tre rideture sammen og så til Christmas Show

27-11-2021 09:58, af Christine Krogh Frausing

Christmas Show Warm Up for ponyer er et af de mest populære ponystævner i Danmark. Josefine Damkilde Jacobsen var tilmeldt, men desværre fik hendes pony en øjenskade lige op til stævnet. Derfor brugte hun Instagram til at forsøge at finde en pony hun kunne låne, og nu har hun altså været til start med en pony hun kun havde siddet på tre gange inden

Favoritterne sejrede hos junior- og ungrytterne

28-11-2021 18:30, af Kristine Ulsø Olsen

Nærmest som forventet, så blev det til sejr for Frederikke Gram Jacobsen med en kür til over 81% i juniorrytternes ECCO Cup-finale, mens storfavoritten Sara Aagaard Hyrm for andet år i træk sejrede hos ungrytterne

Happy Feets Heartbeat vandt 150 cm i USA

30-11-2021 18:23, af Annika Knudsen Lorentsen

Dansk Varmblodshesten Happy Feets Heartbeat, som nu hedder Jackofhearts, vandt i forrige uge en 150 cm-klasse med sin nye rytter Margie Goldstein-Engle