Sophia dansk mester igen igen

29-05-2023 18:19

Maria Lerche Mortensen

Sophia Boje Obel Jørgensen er en fast del af toppen i ungdomsdressuren, det har hun endnu engang slået fast med Askari Pilekær

Nyheden fortsætter efter annoncen

I løbet af Vallensbæk Rideklubs pinsestævne er der både afholdt almindelige landsklasser og DRF-mesterskab for youngriders og U25 pararyttere. I dag rundede klubben stævnet af med finalen i Agria DRF-mesterskabet for juniorryttere. Efter den indledende runde havde flere ekvipager meldt sig som mulige medaljekandidater, og små fejl eller forbedringer ville kunne flytte på resultatet.

Sophia Boje Obel Jørgensen havde lagt sig i spidsen efter den indledende runde. Hendes erfaring er ikke til at tage fejl af, og i dag bevarede hun overblikket og styrede 9-årige Askari Pilekær e. Apache/ Florestan I (opdr. Anne Mette Rossen og Lars Langendorff) flot rundt i küren med smagfuld, moderne musik og flot linjeføring, som hun også brugte til Brilliant, da hun blev dansk mester med ham i 2021, 2022 og europamester i 2022. Dommerne belønnede küren med 74,725 % hvilket gav et samlet resultat på 147,428 %.

Copyright Ridehesten.com
Cornelia Munch Sinding og Lord Hamilton hev blandt andet høje karakterer i skridtprogrammet og leverede desuden nogle store changementer. Foto:Ridehesten.com/Maria L Mortensen

Over natten lå Cornelia Munch Sinding på andenpladsen. Ved dagens kür præsterede hun også at holde fast i pladsen og sikrede sig dermed sølvmedaljen med Lord Hamilton e. Lord Loxley/ Dom Primero (opdr. Heike Kind) med en samlet score på 146,718 %.

Copyright Ridehesten.com
Josephine Gert Nielsen og billedskønne Bravo Bianco. Foto:Ridehesten.com/Maria L Mortensen

I dagens kür avancerede Josephine Gert Nielsen en plads efter et ridt til 74,8 % med skimlen Bravo Bianco e. Belantis/De Niro (opdr. Volker Eickhoff). Ekvipagen tog derfor hjem med bronzemedaljen med en samlet score på 146,340 %.

Copyright Ridehesten.com
Årets podie. Foto:Ridehesten.com/Maria L Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var første gang Vallensbæk Rideklub, der blev stiftet i 2021, var vært for DRF-mesterskabet i ungdomsdressur. Anlægget der består af en stor, oval fiberbane, gør det muligt for publikum at stå ved siden af banerne eller side på højen, hvorfra der er overblik over begge konkurrencebaner og opvarmningsbanen. Og måske publikum har lagt ekstra mærke til faciliteterne, for både podie og dommertårne blev benyttet ved VM i Herning sidste år.

Henrik Jørgensen, der er en del af bestyrelsen i klubben er også kendt som ”Præmie-Henrik”, det var derfor nærliggende at der var fokus på flotte og festlige præmieoverækkelser i både A- og B-finalerne. Og det blev i denne weekend genindført at alle A-finale-deltagere fik en æresrunde til hest. De mange ildsjæle i og omkring klubben havde gjort et stort arbejde for at sikre flotte ærespræmier til alle og desuden var der styr på tidsplanerne, så præmieoverækkelser og harvning af banerne ikke kom til at forstyrre ekvipagerne.  

I formiddags blev B-finalen for juniorrytterne afholdt, her blev vinderen Cornelia Munch Sinding og Hjorth’s Zarina e. Blue Hors Zack/Ragazzo (opdr. Stutteri Hjorth v/Jørgen Pedersen) med 73,625 %, imens Mille Jespersgaard og Holmebos Santo e. Bøgegårdens Santiago/Blue Hors Don Romantic (opdr. Ole Hybschmann) tog andenpladsen med 70,050 %. Placeret som nummer tre blev Emil Pedersen og Hesselbjergs Dream Boy e. Uno Don Diablo (opdr, Mitzi Mortensen) med 69,825 %.

Se alle resultater her. 

Ridehestens fotografer har taget billeder på både bane 1 og 2 søndag og bane 1 mandag. Se billederne her på siden i løbet af denne uge!

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald