SPR holder reception for klubbens greenkeeper den 15/9

08-09-2021 11:54

Trine Askjær-Jørgensen

Den 15. september holder Sportsrideklubben reception i anledning af, at Henrik Troels Schmidt, klubbens velkendte greenkeeper og mangeårige medlem, er rundet de 80 år

Copyright Ridehesten.com
Henrik Troels-Smith i 2015. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 15. september holder Sportsrideklubben reception og hylder Henrik Troels Schmidt, som er fyldt 80 år.

Henrik er en meget erfaren herre i Dansk Rideforbund, hvor han har været formand for reglementsudvalget, har indført banebyggersystemet og løbende revidering af springreglementet. Han var også medlem af springudvalget og i flere år formand for Dansk Ride Forbunds distrikt 1. Henrik var assistent for Kai Krag Andersen ved banebygning, inden han senere overtog ansvaret selv. Han har været medansvarlig for driften af springbanen på Sportsrideklubben i snart 50 år, og han er efter 49 år stadig aktivt medlem af bestyrelsen i klubben. Af samme grund modtog han allerede for mange år tilbage Dansk Ride Forbunds Ærestegn for sit store bidrag til ridesporten.

Henrik er kendt som Sportsrideklubbens greenkeeper, hvor han knokler hårdt og anonymt for at holde stævnepladsen i Bernstorffsparken up to date. – Han kan ikke gå forbi en lille sten på ridebanen eller et løst græstørv uden at fixe det - og han gør det hver dag, fortæller Niels Goldschmidt, som siden 1978 har portrætteret jubilarer og fødselarer i Sportsrideklubben.

Copyright Ridehesten.com
Henrik Troels-Smith ved nordisk rytterstævne i 1961. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Henrik har dog ikke altid været "bagmand" til stævner, han har også været helt fremme til hest. Han var bl.a. en af Sportrideklubbens unge talenter, og ved det internationale ridestævne i Bernstorffsparken i 1962 den eneste dansker, der blev placeret i Mercedes Cup blandt rytteridoler som Hans Günter Winkler og Alwin Schockemöhle.

Ud over dressur, springning og military har Henrik redet ca. 50 jagter og været placeret i Hubertusjagten. Han  må være én af de ryttere, der har været med til flest jagter, fordi han startede tidligt i 60’erne og blev ved til en gang i 10’erne. Hans favoritdisciplin er og bliver dog springning. Henrik blev juniormester på Volo det år, han blev meldt ind i klubben. På hestene Fad no. 6 og Cheeri-O var Henrik 3 gange på Sportsrideklubbens vindende hold i DM, og samme år opnåede han en individuel 4. plads ved DM.

Den 15. september fejrer Sportsrideklubben derfor Henriks 80 års fødselsdag samt mangeårige indsats og bidrag både til klubben og ridesporten i det hele taget med en reception.

Vi fra Ridehesten ønsker Henrik Troels Schmidt STORT TILLYKKE!

Copyright Ridehesten.com
Hubertus-vindere 1962, fra højre nr. 1 Rilo Fode, nr. 2 Helmer Knudsen, nr. 3 Harald Thor Straten og nr. 4 Henrik Troels-Smith. Foto: Privat
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen