Viegård-ejendom har fået ny ejer

19-04-2024 17:21

Trine Askjær-Jørgensen

Viegård Stutteriets bygninger og jord er i dag blevet bortauktioneret i retten i Viborg. For godt 8,5 mio. gik Vievej 24 til en mangeårig samarbejdspartner af John Byrialsen

Copyright Ridehesten.com
Vievej 24 er i dag blevet bortauktioneret. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I starten af marts bragte vi nyheden om, at 74-årige Georg Rosenkilde fra Frederiks sydvest for Viborg, der i årevis har kendt og rådgivet Viegård Stutteri og dets ejer John Byrialsen, havde startet et nyt stutteriselskab ved navn Ben Hur ApS med formål om at drive stutteri, træning og handel med heste.

Dengang afviste Rosenkilde blankt, at selskabet skulle være oprettet med intentionen om at købe heste fra det kontroversielle Viegård-stutteri, der har været så meget i vælten det seneste år. I dag har Rosenkilde imidlertid købt stutteriets bygninger og jord. Det skete ved en tvangsauktion i retten i Viborg, hvor skødet til Vievej 24 i Skals altså skiftede hænder. For 8.510.000 kr. blev det hele bortauktioneret til køberen Ben Hur ApS, som har adresse ved Firehuse vest for Frederiks.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Viegård og John Byrialsen i vælten
Sagen om Viegård Stutteri har fyldt rigtig meget i mediebilledet det seneste år, fordi hestevelfærdsdemonstranter mener, stutteriet har mishandlet og vanrøgtet hestene på stedet. Særligt i sommers stod den på masser af demonstrationer, som også indimellem eskalerede til et niveau, hvor mennesker kom til skade. På den anden side står John Byrialsen, den tidligere ejer af Viegård Stutteri, som gik konkurs i oktober.

Kilde: Viborg Stifts Folkeblad

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner