Viegård: Ejendomme sat til salg

15-11-2023 20:29

Charlotte Kusk Berwald

I forbindelse med konkursen er de første bygninger nu blevet sat til salg. Der er tale om Vievej 4, der gik under navnet Vieland

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

I forbindelse men konkursen hvor både Viegård Stutteri og John Byrialsen er gået konkurs, bliver der nu solgt ud af de første ejendomme.

Der er tale om Vieland, der tæller 11 boenheder, samt deres udhuse. Disse kan nu erhverves af konkursboet for 2,3 millioner.

Boligerne blev opført i 1990 og har et udenomsareal, der svarer til 55 parcelhusgrunde og er beliggende i Låstrup, nord for Skals. Boligerne har i perioder været beboede, men står nu tomme og flere af dem er stærkt forfaldne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Da komplekset blev opført var det noget af et prestigeprojekt for den daværende Møldrup Kommune, der håbede at tiltrække nye og veluddannede skatteborgere til kommunen. Boligerne blev i sin tid opført af Lejerbo, der ville skabe familieboliger på landet.

Dette blev ingen succes, hvorefter komplekset blev solgt til John Byrialsen i 2013. Tanken var at her skulle kinesiske ryttere indkvarteres, i forbindelse med træning hos John Byrialsen på Viegård Stutteri. Aftalen med kineserne smuldrede, og det samme gjorde Vieland, der nu står med huller i tagene og den nye ejer må indstille sig på, at der venter en stor opgave efter købet.

Kurator Johnny H. Madsen oplyser til Viborg Folkeblad, at konkursboet selv står for salget af bygningerne og allerede er i kontakt med flere interesserede købere.

Kilde: Viborg Folkeblad

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen