Vitiki kæmpede sig tilbage i toppen

14-04-2023 06:46

Annika Knudsen Lorentsen

Det er ganske enestående, at den velspringende 15-årige Vitiki, der med brasilianske Yuri Mansur blev topplaceret ved sidste uges World Cup-finale, er tilbage i topsporten, for tilbage i 2018 brækkede vallakken benet under en konkurrence

Copyright Ridehesten.com
Yuri Mansur med Vitiki ved World Cup-finalen 2023. Foto: FEI/Richard Juilliart
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilbage i 2018 brækkede Vitiki e. Valentino/For Expoo benet under det 5-stjernede stævne i Aachen, og herefter fulgte en usikker tid for Vitiki og hans rytter, brasilianske Yuri Mansur

– 2018 var en meget vanskeligt år for mig. Jeg kan huske, da vi overvejede at aflive Vitiki. Det gjorde vi heldigvis ikke, og vi blev ved med at tro på ham, fortæller Yuri indledende til Equnews.com.

En klog hest
Et brækket ben, kan være en særdeles stor udfordring for en sportshest, da de ikke er vant til at holde sig i ro i en sådan grad, som det kræver at komme sig efter et brud. 

– Selvom Vitiki har meget blod, er han også meget klog. For at komme sig, var han nødt til at være rolig, og det var han. Han skulle gennemgå et langt forløb, efter operationen i 2018 skulle han være i ro i en måned, og herefter gik vi med ham. Kort efter besluttede jeg at fortsætte med at gå med ham under sadlen. Vi havde et tilbagefald, men heldigvis lykkedes det Vitiki at overkomme det, og vi var tilbage på sporet, fortæller Yuri Mansur og fortsætter: 

– I 2019 tog vi vores første spring, og i 2020 gik han igen Grand Prix. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2021 måtte vallakken dog gennemgå endnu en operation, denne gang for en cyste i næsen, og derfor havde ekvipagen igen en periode udenfor konkurrencebanerne. 

Tæt på afmelding fra Omaha
Det lykkedes ekvipagen at kvalificere sig til sidste uges World Cup-finale i Omaha, men kort inden finalen, var Yuri Mansur tæt på af melde fra, da vallakken havde ramt sin næse, da han rullede i boksen.

– Jeg sagde til min kone, at vi var nødt til at melde fra vores deltagelse i World Cup-finalen. Vitiki er dog en rigtig fighter, og med store ambitioner besluttede vi noget andet. 

Vitiki var mere end klar til den krævende finale, og ekvipagen sluttede efter de mange runder samlet som nr. 4 i årets World Cup-finale.

Se video af ekvipagen fra finalen i Yuris Instagram-opslag nedenfor.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen