Dufour på vej med ny stjerne VIDEO

22-10-2022 11:58

Trine Askjær-Jørgensen

Cathrine Laudrup-Dufour måtte trække tophesten Bohemian fra World Cup-klassen, men er i stedet til start med, hvad der formentlig bliver hendes næste, store stjerne ved stævnet på Vilhelmsborg. Vi har taget en snak med Cathrine om den unge hest, som hun bl.a. selv ejer

Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne weekend er der internationalt stævne på Vilhelmsborg, hvor 2022/2023 sæsonens første World Cup-kvalifikationsrunde blandt andet afvikles. Planen var, at Cathrine Laudrup-Dufour skulle have været til start med hendes tophest Bohemian, men den valgte hun at trække fra konkurrencen, da hun ikke synes, den var klar.

Ligner Bohemian til forveksling
Heldigvis får vi alligevel fornøjelsen af Cathrines flotte ridning på Vilhelmsborg. Hun har nemlig taget den kun 7-årige vallak, Vividus QRE (SWB) e. Zaladin MI/ Don Charly 1052, med for at ride den 3-stjernede lilletur. Stævnet er den svenskavlede vallaks debut på internationalt niveau, og første gang den brede offentlighed ser den gå et stort stævne. Den erfarne rytter, som netop nu ligger nr. 2 og 3 på verdensranglisten i dressur, red i gårsdagens Prix St. Georges en flot og sikker runde med højt niveau på den unge hest, hvor der kun indsneg sig en enkelt fejl. Det blev til 71,647% og en tredjeplads – et resultat Cathrine var godt tilfreds med og synes lover godt for fremtiden.

Den mørkerøde vallak, som i daglig tale kaldes "Vivi", er ejet af Rasmine og Cathrine Laudrup-Dufour sammen med familien Zinglersen, som også ejer tophesten Bohemian e. Bordeaux/ Samarant. Når man ser Vividus gå, ligner den til forveksling Bohemian – det bliver spændende at se, om han med tiden kan fylde "storebrors" sko ud og måske er en kandidat til OL i Paris i 2024.

Copyright Ridehesten.com
Janni Dietz og Rosengaards Zundance. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Glad for at kunne give tilbage
Det internationale stævne er ikke kun Vividus' debut, men også Cathrines faste hjemmerytter Janni Dietz og dansk varmblodsvallakken Rosengaards Zundances første internationale stævne. Zundance, der er efter Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Birgit E. Thomsen), købte Cathrine selv for efterhånden mange år siden, og han er, som hun siger det, lidt blevet Jannis projekt. Janni har arbejdet hos Cathrine de sidste fire år, hvor hun hjælper med at ride og uddanne hestene – også når Cathrine er væk til stævner. Når man taler med Cathrine, fornemmer man tydeligt, at Janni er en højskattet medarbejder, som Cathrine derfor er rigtig glad for at kunne give noget tilbage til.

I klippet her fortæller Cathrine om Vividus, hendes ridt i går, Janni og Zundance m.v.:

Inden længe er Cathrine og Vividus igen til start på Vilhelmsborg. De skal nemlig ride 3-stjernet Intermediaire kl. 14.38 i dag. Billetterne er til salg ved døren, så du kan stadig nå ud at se det – og i aften går den første World Cup-klasse, som man med billetterne også har adgang til.

Stævnets start- og resultatlister.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen