Følpoint blev afgørende ved E-test

19-11-2023 20:57

Maria Lerche Mortensen

Årets sidste DV egnethedstest er i dag blevet afholdt med flot tilslutning i både dressur og springning. Point for at have båret føl blev afgørende 

Copyright Ridehesten.com
K2 Pikachu og Shane Carey. Foto:Ridehesten.com/Maria L Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblod Region 1 afholdte i dag egnethedstest for de unge heste på Vallensbæk Rideakademi. Dagens egnethedstest var præsenteret af ejendomsmægler Adam Schnack, der bl.a. sponserede røde dækkener til vinderne. Det var en lang og kold dag for publikum, der puttede sig i tæpper for at holde varmen, imens de iagttog de mange dejlige heste. Nogle regnede sikkert også med på pointsummerne, for dagens arrangement var den sidste egnethedstest i år, og derfor bliver det snart offentliggjort, hvem der har sikret sig adgang til unghestechampionatet ved hingstekåringen i Herning den 6.-10. marts 2024. 

Dagen startede med springhestene, hvor 20 ekvipager havde meldt til start. Med 862,5 point blev det K2 Pikachu e. Perigueux/ Colman (opdr. Marianne Kirk-Thomsen, ejet af Marianne Kirk-Thomsen og Mikkel Friedrich) redet af Shane Carey, der tog sejren med 8,5 i både teknik, kapacitet og ridelighed og yderligere 25 point for at have båret føl.

Placeringen som nummer to snuppede Christel Worre og Worre Caballo e. Caballero 80/ Baccarat Xx (opdr. June og Mogens Worre-Jensen, ejet af Christel May-Worre) med 8,5 i teknik og kapacitet. Maria Hjorth Frederiksen og Harmilly D e. Harley VDL/Diamant De Semilly (avlet og ejet af Liselotte Frederiksen) opnåede også 825 point, fordelt på 8,5 i teknik og ridelighed og 8,0 i kapacitet og galop. Det gav dermed ekvipagen tredjepladsen, idet kapacitetskarakteren bliver afgørende ved heste med samme pointsum.

Også for dressurhestene blev tillægget for føl afgørende. Af de 60 startende fik to hopper tillæg for at have båret føl. Den ene var guldmedaljehoppen Sparkletini e. Springbank II/ Franklin (ejet og avlet af Henrik Hansen), der i år har båret og fået et hoppeføl efter Jovian. Nu skal der fokuseres på hoppens ridekarriere, men stutteriet venter alligevel føl efter hende via embryo transfer til næste år. Sparkletini blev fremvist af HH-Horses faste rytter, Michaela Navrsted. Hoppen scorede 8,5 i skridt og kapacitet og endte på 845 point. 

Kecia Sanvig og Foxy Secret MJ e. Secret/ De Noir (opdr. Victoria og Claus Mortensen Johnsen, ejet af Kecia og Marianne Sanvig) fik 8,5 i både skridt, galop, ridelighed og kapacitet og endte dermed på 840 point.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dina Holmkit e. Hesselhøj Donkey Boy/ De Noir (opdr. Trine Udklit Sørensen, ejet af Andresen Dressage v/ Kirstin G. Andresen) fremvist af Jan Møller Christensen opnåede dagens eneste 9-tal. Det blev givet for hoppens skridtbevægelse. Desuden blev der givet 8,5 for galop og kapacitet og 8,0 for trav og ridelighed, hvilket gav en score på 840 ligesom Foxy Secret MJ. Da ekvipagerne havde samme kapacitetskarakter, blev ridelighedsscoren afgørende for, at Dina Holmkit måtte tage til takke med tredjepladsen. 

I alt havde tre heste følpoint med til dagens egnethedstest. Velvet-Look B e. Fürsten-Look/Blue Hors Zack (avlet og ejet af Karin og Peer Guldbrandsen) fremvist af Silje Bakken tog fjerdepladsen med 835 point fordelt på 8 i gangarter og kapacitet, 8,5 i ridelighed og 25 point for at have båret føl. 

Det er de  40 bedste springheste og de 50 bedste dressurheste, der opnår adgang til Herning. Desuden udvælges 10 reserver i begge discipliner. 

Se dagens fulde resultatliste her.

Se resultater fra tidligere egnethedstests her.

Se billederne fra dagens arrangement her på siden i starten af ugen!

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen