Ny ridehal på Vilhelmsborg

02-07-2020 13:26

Britt Carlsen

Bundgaard Byg er i fuld gang med at opføre endnu en ridehal på Vilhelmsborg. Stor aktivitet både i Aarhus Rideklub og på Det Nationale Hestesportscenter betyder, at behovet for en ny hal er presserende

Nyheden fortsætter efter annoncen

De store stålspær er på plads, og i september kan rytterne i Aarhus Rideklub indvi endnu en ridehal, placeret i forlængelse af den eksisterende. Det har været et længe næret ønske, som nu går i opfyldelse, og flere gode kræfter er gået sammen om at få tingene til at ske. 

Vilhlemsborgs direktør Casper Cassøe er meget tilfreds med, at det endelig er lykkedes, med bistand fra Bundgaard Byg, at få en bygetilladelse i hus, så Aarhus Rideklub får endnu bedre faciliteter. Der er et højt aktivitetsniveau på Vilhelmsborg, og det har i spidsbelastningerne betydet, at det har været svært at få plads til både elevhold og privatrytternes træning. Den udfordring bliver nu løst, med opsætningen af den nye ridehal i mål 20 x 40 m som hovedsageligt skal bruges i elevundervisningen. 

Udgifterne til at dække opførelsen af den nye hal er det i tre dele: Kustos Fond tager den ene del, Nis Valdemars Mindefond samt Aarhus Ridefond og Aarhus Rideklub, og den sidste tredjedel er finansieret via Driftaktieselskabet Vilhelmsborg. 
Ridehallen bygges med et større overhæng, så der på sigt kan etableres bokse til elevhestene. Hallen får fiberbund, og en mindre plads til tilskuere, og udvendigt opbygges den på samme vis, som de eksisterende haller. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det areal hallen bliver opført på, har været klubbens vinterfolde, som har været meget brugt. Dem genetablerer vi på den anden side af ridehallen, forklarer Casper. 

Enorm aktivitet
– Med det aktivitetsniveau der venter forude på Vilhelmsborg, så er vi nødt til at have mere plads til Aarhus Rideklub, understreger Casper, der remser flere større aktiviteter op som: august: DV hoppekåring og følskue, region 5, Shetlænderforbundet og Trakener Avlsforbundet holder kåringer, B-stævne i springning og dressur, i september: Baltic Cup med Dansk Kennelklubs: Hund i fokus med side events, stort distriktsstævne, SEGES Hestes materialprøve, Voltigerings DM og internationalt, i oktober kommer: Aros Gate (internationalt islænderstævne), World Cup Dressur og international springning, igen stort distriktsstævne i Aarhus Rideklubs regi og hertil kommer DV's Egnethedstest og et islænderarrangement og fire ugers Christmas Show med Baltic Cup finale, forbesigtigelse i Dansk Varmblod - og så er det jul. 

Vilhelmsborg 2,0
Udviklingen af Vilhelmsborg er beskrevet i en større helhedsplan, kaldet Vilhelmsborg 2,0, men udviklingen af Vilhelmsborg står ikke stille, mens planen bliver finjusteret. Almindeligt vedligehold, og større behov, som den nye ridehal, bliver ikke forsinket af planen, men justeret efter, hvad der er behov for i driften. 

– Vi har udskiftet al lys på undenomsarealerne og inde i ridehallerne til LED-belysning, så den grønne omstilling er vi også en stor del af, og det er noget, som Aarhus Kommune har meget i fokus. Vi omsætter vores møg til biogas, græsset bliver ikke slået af dieselmaskiner, men af robotter, så vi forsøger virkelig at gå med på den grønne omstilling, understreger Casper, som glæder sig til, at den nye hal er klar til brug. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner