Ridning ved OL er igen et diskussionsemne

15-01-2022 19:03

Christine Krogh Frausing
Skribent

Dyrevelfærdsorganisationen PETA (People for the Ethical Treatment Of Animals), har endnu en gang anmodet den Internationale Olympiske Komité om at ridning bliver taget af programmet ved OL

Copyright Ridehesten.com
FEI/Hippo Foto - Stefan Lafrentz
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dyrevelfærdsorganisationen PETA (People for the Ethical Treatment Of Animals), anmoder om at få taget ridning af det olympiske program, ovenpå episoden med Ludger Beerbaum. 

Ludger Beerbaum har benyttet sig af metoden "barring" i sin træning, hvor man på forskellige måder får hesten til at løfte forbenene højere, når den springer en forhindring. Eksempelvis ved at der står en person på jorden og slår hesten på forbenene. Anklagerne har han blankt afvist, da han mener at optagelserne er beviseligt forkerte og æreskrænkende i mange henseender.

Ridning skal ikke længere være en del af det Olympiske program

Nyheden fortsætter efter annoncen

PETA mener ikke at ridning hører hjemme på det olympiske program, og beder Den Olympiske Komité fjerne alle former for ridesport helt. Sidst organisationen kom med samme forespørgsel, var det i forbindelse med at den tyske femkæmper, Annika Schleu piskede sin lånte hest, da den ikke ville som hun ville. Her blev det vedtaget at ridning ikke længere skal være en del af femkamp fra 2028, men i stedet skal erstattes af cykling.

På PETA's egen hjemmeside skriver de:

– Heste er ligeglade med guldmedaljer. I modsætningen til mennesker, vælger de ikke selv at deltage i denne slags farlige stævner - de er tvunget til det. Springning, dressur, military, og andre ride "sportsgren" er utroligt ondsindede mod hestene.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen