ECCO-finale med op og nedture

04-12-2022 07:05

Annika Knudsen Lorentsen

ECCO finalen er for mig et af årets sportslige højdepunkter. Jeg havde glædet mig så meget over, at jeg kunne være med igen i år, men det skulle vise sig, at det ikke ligefrem gik, som jeg havde håbet

Copyright Ridehesten.com
Johanne Kofod Jensen med Frida. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Frida og jeg havde kvalificeret os til ECCO Cup-finalen ved det tredje kvalifikationsstævne på Heslegård, og jeg havde glædet mig så meget til igen at skulle ride i de fantastisk flotte rammer på Blue Hors og møde mine rideveninder. Jeg havde besluttet, at Frida ikke skulle gå opvarmningsklassen, da jeg gerne stadig vil skåne hende så meget som muligt efter skaden.

Hun kom derop fredag aften, så hun var klar til at gå klassen lørdag, som var MB2. Når jeg er på Blue Hors, træner jeg hende altid på banen om morgenen, så hun lige kan se banen og få rørt benene. Det gjorde jeg også denne gang, men det blev lidt travlt, da jeg havde starttid allerede 8.15. Men vi nåede det hele, og da jeg gik i gang kunne jeg mærke, at det var en af de dage, hvor hun bare var med mig. Hun føltes helt fantastisk. Da jeg kom ind i opvisningshallen, blev hun bare endnu flottere, og det var som om det gav et sug i maven på mig. I første del af travprogrammet lå vi på 75%, og så lige pludselig stak et af mine gamle spøgelser hovedet frem, for jeg fik pludselig en voldsom kvalme og begyndte at kaste op. Det gik jo noget hårdt ud over pointene, når jeg halvt hang ned over siden på hesten, men Frida var bare den største kammerat og gjorde sit bedste for at trave videre. Vi endte på 70% og blev nummer to i klassen. Jeg var bare så træt af det. Det var kommet helt bag på mig inde på banen, for jeg havde ikke engang mærket, at jeg var nervøs. Jeg talte med Dennis efter klassen. Han var mega god. Talte det ned og huskede mig på, hvor mange gange jeg havde redet gode ture på meget større arenaer i sæsonen. Han mente, at vi bare lige skulle i gang igen ovenpå pausen.

Om søndagen var det kür, og der var det så Frida, som ikke helt var med, hun virkede meget spændt og det gik meget hårdt ud over galopprogrammet, og vi endte på en samlet syvendeplads i årets ECCO Cup-finale. Samlet set er jeg jo egentlig bare taknemlig over, at hun er rask, og at vi kunne være med, men sportsligt er jeg skuffet og fast besluttet på at skabe en positiv forandring for mig selv.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg ønsker jer alle en rigtig god og glædelig juletid og et godt nytår.

Kærlig hilsen

Johanne

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner