Sagen om Viegård vil tage lang tid

16-09-2023 11:18

Annika Knudsen Lorentsen

I går blev amerikanske Tyrell Cotant afhørt i retten i forbindelse med sagen omkring vanrøgt af heste hos Viegård Stutteri. Specialanklageren i sagen understreger, at de forventer, at sagen vil fortsætte et godt stykke tid endnu

Copyright Ridehesten.com
Fra Viegård. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

I et åbent retsmøde blev amerikanske Tyrell Cotant, der er tidligere ansat hos Viegård Stutteri, forhørt i et såkaldt indenretligt forhør, som fandt sted ved retten i Viborg i går.

Ved mødet deltog blandt andre også John Byrialsen sammen med sin forsvarer Kurt Jensen. Kurt Jensen, fortæller til TV MIDTVEST, at han er fortrøstningsfuld efter gårsdagens møde, da det amerikanske vidne ikke selv kunne berette om at have set flere af de ting der er blevet fremlagt. 

– Min klient, John, er jo kun sigtet. Han er ikke tiltalt, og vi ved ikke, om der overhovedet kommer noget anklageskrift. De ting, der efter min opfattelse var lagt op til, at man ville afhøre ham om, havde han alligevel ikke set, udtaler han til mediet omkring afhøringen af Tyrell Cotant. 

Copyright Ridehesten.com
Fra da der i august blev gravet 50 døde heste opad jorden ved stutteriet. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Det amerikanske vidne er tilfreds med, at han har fået afgivet sin forklaring, og han siger blandt andet til TV MIDTVEST: 

– Jeg var nødt til at få lettet brystet. Det åd mig levende, jeg havde virkelig ondt af dem. Så derfor lagde jeg billederne op på Facebook, i håb om, at nogen ville se det. 

Ulrik Panduro, der er specialanklager i sagen, kan på nuværende tidspunkt ikke sige om der bliver rejst tiltale mod John Byrialsen, men han understreger, at efterforskningen vil fortsætte et godt stykke tid endnu. 

Sagen har de seneste måneder været i fokus i hestebranchen, og den seneste tid, har sagen fået stor mediebevågenhed i både fag- og dagspressen. Der har løbende været afholdt en lang række demonstrationer, blandt andet i København og foran stutteriet, der er beliggende ved Skals nær Viborg. Igen i dag er der planlagt en demonstration, som finder sted i området ved stutteriet. Demonstrationen starter i dag kl. 12.00.

Læs mere om gårsdagens afhøring.

Læs mere om sagen her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen